Do našej eČajovne stále pribúdajú nové čajíky. Na podnet našich zákazníkov, sme sa rozhodli potešiť všetkých fanúšikov bylinkových čajov.

Už od nepamäti sú bylinkové čaje „povinnou“ výbavou asi každej starej mamy, či babky, ktoré vedeli, že príroda pozná najlepšie recepty na obranyschopnosť nášho organizmu. Veď šálka dobrého bylinkového čaju ukrýva v sebe najúčinnejšie dary prírody a ešte k tomu aj výborne chutí. Bylinkové čaje z našej eČajovne v sebe tiež ukrývajú svoje kúzlo, ktoré nielen pohladí chuťové poháriky, ale posilní váš organizmus. 

 

Prieduškový čaj

Čaj  plný najlepších byliniek, v ktorom sa ukrýva aj koreň horca. Hoci je táto rastlina zákonom chránená, môžete sa o jej liečivých účinkoch presvedčiť na vlastnej koži. Nebojte sa, nemusíte sa za ňou vybrať na tatranské štíty. Koreň horca nájdete v rôznych podobách, jedná z nich je napríklad naša obľúbená čajová. Táto rastlina nachádza svoje využitie hlavne pri silnom prechladnutí a chrípke. Okrem toho, že znižuje teplotu, zbavuje telo od bolesti svalov. Koreň horca v čajovej podobe je charakteristický svojou trpkastou chuťou a to vďaka vysokému podielu horčiny. Práve horčina dodáva čaju liečivé vlastnosti.

Kto z nás by nepoznal mätu priepornú? V dnešnej dobe jedna z najobľúbenejších a najpoužívanejších rastlín v slovenských domácnostiach a záhradkách. Je často používaná vo farmaceutickom priemysle, ľudovom liečiteľstve, medicíne, ale aj likérnictve. Tlmí bolesti hlavy, uvoľňuje kŕče hladkého svalstva, tiež zabraňuje zápalovým procesom v tele. Inhalovanie mäty napomáha pri liečbe chorôb horných dýchacích ciest. A pokiaľ trpíte nespavosťou, práve mäta je bylinka, ktorá váš problém so spánkom zaženie.  V kombinácii so skorocelom má tiež upokojujúce účinky pri podráždení hrtana a hltanu.

Aníz je ďalšou bylinkou, ktorá sa ukrýva v tomto čaji. Aníz pomáha liečiť celý rad problémov. Ak vás trápi suchý kašeľ, či boľavé priedušky pomôže vám zbaviť sa tohoto problému. Látky, ktoré aníz obsahuje dokážu rozpúšťať sekrét, čo dopomáha k odkašliavaniu a uvoľneniu dýchacích ciest.


Kvet ruže

Málo kto vie, že ruža okrem toho, že je krásna, skrýva v sebe aj liečivé účinky.

Ruža je považovaná za najkrajšiu rastlinu, mnohí ju považujú dokonca za symbol lásky.  Nájdete ju v parkoch, lúkách a zdobí zrejme každú záhradku. Okrem toho, že ňou môžete vyzdobiť svoje príbytky, má ruža mnoho ďalších využití, na ktoré sa dnes zabúda.  V minulosti po nej siahali napríklad Peržania, ktorí jej liečivé účinky využívali v prípade, ak ich trápilo srdce, žalúdok, alebo nervy. Bylinkári ju od nepamäti používajú pri liečbe zápalov hrdla a ďasie. Najjednoduchší spôsob, ako využiť silu ruže je čaj z jej kvetov, ktorý pomáha pri zápaloch a bolestiach. No tiež si z nich môžete pripraviť sirup, alebo ružovú vodu pre krásu.


Večerný spánok

Tento čaj je ako stvorený pre všetkých, ktorým sa nedarí večer zaspať. 

Pod týmto názvom je ukrytá zmes bylín, blahodárne pôsobiaca na našu nervovú sústavu. Ukrýva v sebe už spomínanú mätu, ale aj jednu veľmi dôležitú ingredienciu na dobrý spánok, a tou je levanduľa. Tá vďaka svojim upokojujúcim účinkom pomôže zmierniť nespavosť. Veď nie nadarmo ju naše staré mamy vkladali do vankúšov, aby si vďaka nej dopriali pokojný a ničím nerušený spánok. 


 Zmes bylín s moringou a matchou

Pod týmto názvom sa ukrýva čaj pre všetkých, ktorí radi vyhľadávajú nové chute a kombinácie.

Klasické bylinky doplnené o listy zázračného stromu moringa. Podľa vedeckých štúdií je moringa na živiny najbohatšia doteraz objavená rastlina. V moringe bol zistený vysoký podiel antioxidantov, ktoré sú nevyhnutné pre dobré fungovanie organizmu. Chránia nás totiž pred voľnými radikálmi, ktoré môžu byť príčinou ochorení. Moringa tiež obsahuje vysoké množstvo vitamínu A a C, ktoré spoločne so železom tvoria zaujímavú kombináciu pre zvýšenie energie a výdrže.

Okrem moringy táto bylinná zmes ukrýva ešte jeden čajový poklad a tým je zelený práškový čaj matcha. Budhistickí mnísi ju používali už v staroveku. Matcha je známa svojimi povzbudzujúcimi účinkami, ktoré priaznivo vplývajú na našu pozornosť a bdelosť. Svojimi účinkami tiež detoxikuje organizmus a spaľuje tuky.

Smelo ochutnajte naše nové bylinkové čaje, ktoré zaženú rôzne neduhy, skvelo chutia a dokonale nakopnú váš organizmus na každodenné fungovanie.