Zelené čaje

Shizuoka Kukicha

label
6,00 € / 50 g

Stonkový japonský čaj, ktorý vzniká triedením kvalitných lístkov senche superior zo Shizuoky.

Čaj Kukicha má jedinečnú, prirodzene sladkastú chuť s unikátnou arómou.

Keďže vetvičky čajovníka neobsahujú kofeín Kukicha je vhodný na večerné popíjanie, pre deti a ľudí s alergiou na kofeín.

Rok zberu: 2016
Počet zaliatí: Viacnálevový
Krajina pôvodu: Japonsko
Dostupnosť: na sklade
label 6,00 €

Návod na prípravu

3 gramy tohto čaju je odporúčané množstvo na prípravu čaju do štandardného hrnčeka s objemom vody 1,5 - 2 dcl. Zalejte vodou s teplotou 80 - 85 °C a lúhujte 1 2 minúty.

Čaj je viacnálevový (cca 3-4 nálevy sú v pohode).

Odporúčané časy pre nálevy:

  • prvý nálev - 40 sekúnd
  • druhý nálev - 20 sekúnd
  • tretí nálev - 30 sekúnd
water
Objem vody
1.5 dcl
weight
Množstvo čaju
3 gramy
temperature
Teplota vody
80 - 85 °C
leaching
Čas luhovania
1.0 - 2.0 min

Podrobný popis

Mnohí milovníci čaju považujú tento druh za čaj s najjemnejšou a zároveň najbohatšou chuťou a arómou. Kukicha je zo všetkých zelených čajov čajom najzásaditejším a je tiež jeden z najobľúbenejších čajov makrobiotickej stravy.

Zdravotné benefity:

Kukicha pomáha udržiavať zdravú rovnováhu kyselín a alkalizovať organizmus.

Mnoho ľudí trpí vysokou hladinou kyslosti, čo môže spôsobiť problémy s kardiovaskulárnym systémom, poruchami imunitného systému, problémami s obličkami a podobne.... Telo sa bráni tým, že uberá minerály, ktorých majú tieto orgány nedostatok, kostiam. Okrem toho sa zbytočne zásobuje tukmi, čo prispieva k obezite.

Kukicha, ako mnoho iných čajov, pomáha v prevencii a boji s rakovinou. Je vynikajúcim zdrojom katechínov a polyfenolov, ktoré minimalizujú negatívne účinky voľných radikálov - majú výrazné antioxidačné účinky a očisťujú organizmus.

Patrí k dôležitým prvkom makrobiotickej výživy, ale určite je vhodným doplnkom výživy pre každého.

Zaujímavosť:

Herečka Alicia Silverstone, ktorá je tiež autorkou knihy "The Kind Diet" používa čaj Kukicha ako "všeliek". Tvrdí, že v kombinácii so slivkami umeboshi a sójovou omáčkou shoyu pomáha obnovovať rovnováhu minerálov, je účinný na nevoľnosti, pálenie záhy, zažívacie ťažkosti a dokonca potláča "kocovinu".
Ak ste jedli veľké množstvo bieleho, rafinovaného cukru, pomáha stabilizovať hladinu cukru v krvi.

* umeboshi je kyslá nakladaná slivka
* shoyu je sójová omáčka zo sójových bôbov, pšenice a trošky soli.

 

Hodnotenia

Počet hodnotení: 0
0.0
Priemerné hodnotenie
0
0
0
0
0
Pridajte svoje hodnotenie

newsletter mail Prihláste sa do Newslettra ... a získajte 5% zľavu na svoj prvý nákup.