Sencha Premium BIO

Japonský zelený čaj z plantáží v prefektúre Aichi, kde sa pestuje čaj ako BIO už vyše 40 rokov.
Listy sú tmavozelené. Nálev je jasne zlatozelenej farby. Je to čaj s plným telom, ľahkosťou a príjemnou iskrivou vôňou.V Japonsku je veľmi populárny.
Povzbudzuje telo i ducha.
Návod na prípravu
4 gramy tohto čaju Je odporúčané množstvo na prípravu čaju do hrnčeka s objemom vody 1,5 dcl. Zalejte vodou s teplotou 70 - 80 °C a lúhujte 30 sekúnd až 1 minútu.




Podrobný popis
Japonský zelený čaj z plantáží v prefektúre Aichi, kde sa pestuje čaj ako BIO už vyše 40 rokov. Tak ako u všetkých Japonských čajov aj pri Sencha Premium je oxidácia zastavená naparovaním (20 – 30 sekúnd). Listy sú tmavozelené, nálev jasne zlatozelenej farby a je to čaj s plným telom, ľahkosťou a príjemnou iskrivou vôňou.
V Japonsku je veľmi populárny a zvyčajne sa pije horúci v zimných mesiacoch a chladený v letných. Je to v súčastnosti najtypickejší Japonský čaj.
Zaujímavosť
Sencha doslovne znamená pečený čaj a proces jeho spracovania, ako aj chuť sa líši od čínskeho zeleného čaju.
Vďaka prítomnosti theainu má priaznivé účinky na zdravie človeka. Theanine je aminokyselina s preukázateľne ukľudňujúcim účinkom na ľudský mozog. Z chemického hľadiska sa jedná o unikátnu aminokyselinu, ktorá je obsiahnutá v listoch zeleného čaju Sencha. Theanine sa svojou povahou dosť odlišuje od skupiny polyfenolov a katechinov obsiahnutých v zelenom čaji.
Čajové lístky zozbierané v určitej fáze vegetačného obdobia, môžu mať vysoký obsah katechinov (antioxidačné účinky), zatiaľ čo lístky zozbierané v inom období roka môžu mať vyšší obsah theaninu (protistresové účinky, kontrola hladiny kortizolu v tele).
3-4 šálky zeleného čaju Sencha obsahujú približne 100-200 mg theaninu.