Zelené čaje

Kukicha Premium BIO

label
7,00 € / 50 g
Kukicha Premium BIO KukichaPremiumBIO

Japonský čaj, nazývaný „Shiraore“, pochádzajúci z prefektúry Aichi, kde sa čaj pestuje ako BIO už 40 rokov.

Čaj Kukicha má jedinečnú chuť a arómu, je pripravovaný pražením štyroch druhov vetvičiek a lístkov čajovníka, ostávajúcich pri spracovávaní prvého zberu na výrobu Sencha Matcha.

Keďže vetvičky čajovníka neobsahujú kofeín Kukicha je vhodný na večerné popíjanie, pre deti a ľudí s alergiou na kofeín.

Kukicha má ovocnú, mierne orechovú a ľahko smotanovú sladkú chuť, nálev svetlozelenej farby a sviežu vôňu.

Rok zberu: 2016
Počet zaliatí: Viacnálevový
Krajina pôvodu: Japonsko
label 7,00 €

Návod na prípravu

3 gramy tohto čaju je odporúčané množstvo na prípravu čaju do štandardného hrnčeka s objemom vody 1,5 - 2 dcl. Zalejte vodou s teplotou 80 - 85 °C a lúhujte 1 2 minúty.

Čaj je viacnálevový (cca 3-4 nálevy sú v pohode).

Odporúčané časy pre nálevy:

  • prvý nálev - 40 sekúnd
  • druhý nálev - 20 sekúnd
  • tretí nálev - 30 sekúnd
water
Objem vody
1.5 dcl
weight
Množstvo čaju
3 gramy
temperature
Teplota vody
80 - 85 °C
leaching
Čas luhovania
1.0 - 2.0 min

Podrobný popis

Kukicha je tradičný japonský zelený čaj, nazývaný „Shiraore“.

Pochádza z prefektúry Aichi a je pripravovaný pražením štyroch druhov vetvičiek a lístkov čajovníka. Vďaka svojmu zloženiu (vetvičky a lístky, ktoré ostávajú po spracovaní prvého zberu) má čaj jedinečnú chuť a arómu. Kukicha má mierne orechovú, a ľahko smotanovú sladkú chuť, nálev svetlozelenej farby a sviežu vôňu. Keďže vetvičky čajovníka neobsahujú kofeín, čaj je vhodný na večerné popíjanie, pre deti a ľudí s alergiou na kofeín.

Kukicha je na niektorých miestach známa ako čaj vidiečanov ("peasant's drink"), pretože sa traduje, že farmári po tom, ako predali celú svoju produkciu čajových lístkov, si pripravovali čaj len zo zostávajúcich vetvičiek. Mnohí milovníci čaju považujú tento druh za čaj s najjemnejšou a zároveň najbohatšou chuťou a arómou. Kukicha je zo všetkých zelených čajov čajom najzásaditejším a je tiež jeden z najobľúbenejších čajov makrobiotickej stravy.

Zdravotné benefity:

Kukicha pomáha udržiavať zdravú rovnováhu kyselín a alkalizovať organizmus.

Mnoho ľudí trpí vysokou hladinou kyslosti, čo môže spôsobiť problémy s kardiovaskulárnym systémom, poruchami imunitného systému, problémami s obličkami a podobne.... Telo sa bráni tým, že uberá minerály, ktorých majú tieto orgány nedostatok, kostiam. Okrem toho sa zbytočne zásobuje tukmi, čo prispieva k obezite.

Kukicha, ako mnoho iných čajov, pomáha v prevencii a boji s rakovinou. Je vynikajúcim zdrojom katechínov a polyfenolov, ktoré minimalizujú negatívne účinky voľných radikálov - majú výrazné antioxidačné účinky a očisťujú organizmus.

Patrí k dôležitým prvkom makrobiotickej výživy, ale určite je vhodným doplnkom výživy pre každého.

Zaujímavosť:

Herečka Alicia Silverstone, ktorá je tiež autorkou knihy "The Kind Diet" používa čaj Kukicha ako "všeliek". Tvrdí, že v kombinácii so slivkami umeboshi a sójovou omáčkou shoyu pomáha obnovovať rovnováhu minerálov, je účinný na nevoľnosti, pálenie záhy, zažívacie ťažkosti a dokonca potláča "kocovinu".
Ak ste jedli veľké množstvo bieleho, rafinovaného cukru, pomáha stabilizovať hladinu cukru v krvi.

* umeboshi je kyslá nakladaná slivka
* shoyu je sójová omáčka zo sójových bôbov, pšenice a trošky soli.

 

Hodnotenia

Počet hodnotení: 0
0.0
Priemerné hodnotenie
0
0
0
0
0
Pridajte svoje hodnotenie

newsletter mail Prihláste sa do Newslettra ... a získajte 5% zľavu na svoj prvý nákup.